Δεν είναι σκάνδαλο! Είναι δήμος για τα παιδιά ΤΟΥΣ!

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Σ.Διαμαντόπουλος δημοσίευσε ανακοίνωση με την οποία υποτίθεται πως απαντάει στην σοβαρή καταγγελία της απευθείας ανάθεσης έργων οδοποιίας σε συγκεκριμένα πρόσωπα. Υποτίθεται πως απαντάει γιατί στην ουσία, όπως μπορείτε να διαβάσετε και μόνοι σας παρακάτω, δεν δίνει καμία απάντηση στο κυρίως θέμα.

Αυτό που κάνει είναι να στρέφεται κατά «Κανονιέρηδων», πολιτών που ασκούν κριτική αλλά και του Π.Παπαδόπουλου που κοινοποίησε την καταγγελία.

Γνωστή η τακτική ο θιγόμενος από την εκάστοτε καταγγελία, να στρέφει τα βέλη του προς το πρόσωπο που κοινοποιεί την καταγγελία, για να αποφύγει τις απαντήσεις!

Με λίγα λόγια κυρίες και κύριοι, για να καταλάβετε πόσο σημαντικό είναι το ζήτημα. Ο δήμος μπήκε στο δωμάτιο μαζί με 2 εργολάβους για να διαπραγματευτούν 2 έργα αξίας 50.000 περίπου το ένα (53.657€+47.559€=101.216€).

Ο κάθε εργολάβος σηκώθηκε από το τραπέζι με ένα έργο οδοποιίας στην τσέπη. Ο ένας εκ των δύο εργολάβων είναι ο γιος της Διευθύντριας Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου (σύμφωνα με την καταγγελία του Π.Παπαδόπουλου).

Ο δήμος τι κέρδισε από αυτή την διαπραγμάτευση; Γιατί δεν έγινε διαγωνισμός ώστε ο δήμος να ωφεληθεί με έκπτωση;

Την «επόμενη μέρα» των καταστροφών που άφησε η πλημμύρα, συγκεκριμένα άτομα βρήκαν την ευκαιρία να μοιράσουν χρήμα και να εξυπηρετήσουν συγκεκριμένα συμφέροντα. Δεν το λέμε εμείς. Το λένε οι αποφάσεις και οι πειστικές τους «απαντήσεις».

Υ.Γ. Αφού οι αποφάσεις είναι από τον Δήμαρχο Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου γιατί απαντάει ο αντιδήμαρχος κ.Διαμαντόπουλος;

Οι ανακοινώσεις Π.Παπαδόπουλου και Σ.Διαμαντόπουλου:

Π.Παπαδόπουλος: «Φαίνεται ότι η κατάσταση έκτακτης ανάγκης που έχει χαρακτηριστεί ο Δήμος ανοίγει την όρεξη ορισμένων να ξεπερνούν τα εσκαμμένα. Ούτε το δεοντολογικό, ούτε το ηθικό του πράγματος απασχολεί την αρμόδιο Αντιδήμαρχο Έργων κ. Διαμαντόπουλο και το Δήμαρχο κ. Καραπάνο.
Η Οικονομική Επιτροπή και το Δημοτικό Συμβούλιο, ενέκρινε πρόσφατα την παραλαβή δύο (2) μελετών που αφορούσαν την αποκατάσταση οδοποιίας στις Δημοτικές Ενότητες Μεσολογγίου, Αιτωλικού και Οινιαδών λόγω των φυσικών φαινομένων, προϋπολογισμού 100.000 ευρώ με ΦΠΑ. Στην εν λόγω διαδικασία εκλήθησαν εγγράφως μόνο δύο (2) εργολάβοι για δύο (2) διαφορετικά έργα για κατάθεση προσφορών και μετά από αυτό έγινε η σχετική ανάθεση των έργων από το Δήμαρχο κ. Καραπάνο.
Μόνο που εδώ υπάρχει μια σημαντική και σκανδαλώδης λεπτομέρεια. Ένας εκ των δύο εργολάβων στον οποίο ανατέθηκε με απευθείας ανάθεση το σχετικό έργο (της Δημοτικής Ενότητας Αιτωλικού), είναι ο γιος της Διευθύντριας Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Μεσολογγίου!!!
Η υπόθεση στην κυριολεξία μας ξεπερνάει. Τα όρια του επείγοντος, του ηθικού και του νόμιμου αναζητούνται. Πλείστα τα ερωτηματικά εν προκειμένω, μα κυρίως ένα και μοναδικό: Πώς είναι δυνατόν η Διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, κατ’ εντολή της Δημοτικής Αρχής, να επιβλέπει ή να ορίζει επιβλέποντες σε έργο που θα εκτελέσει πολύ στενό συγγενικό της πρόσωπο και με ποιο ηθικό και νομικό υπόβαθρο θα εγκρίνει και θα υπογράψει σχετικούς λογαριασμούς;
Η υπόθεση είναι αρκετά σοβαρή για να αποκρυβεί και να περάσει απαρατήρητη. Εμείς δεν θα το επιτρέψουμε επ’ ουδενί. Αυτό να γίνει αντιληπτό προς κάθε κατεύθυνση.
Κλείνοντας να πούμε στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Έργων και συνάδελφο κ. Διαμαντόπουλο το εξής: Εσχάτως με ανακοίνωσή σας για τις Χριστουγεννιάτικες ευχές, εγκαλούσατε τους συναδέλφους σας της δημοτικής πλειοψηφίας με τα παρακάτω λόγια: «Δουλεύετε στη σιωπή και αφήστε την επιτυχία να κάνει θόρυβο». Να μας επιτρέψετε μία παράφραση: «Δουλεύετε στο σκοτάδι και αφήστε την παρανομία να κάνει πάταγο»…

Υ.Γ. Τι έκπτωση και ποια έδωσαν οι συγκεκριμένοι εργολάβοι μέσα από τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης, μπορείτε να μας ενημερώσετε;
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ
«Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ»

66ΛΓΩΡΖ-59Β

6ΚΙΞΩΡΖ-ΟΞΒ

Σ.Διαμαντόπουλος: «Αγαπητέ συνάδελφε κ. Παπαδόπουλε
Δεν ξέρω ακόμη πώς πρέπει να απαντήσω σε όλο αυτό το παραλήρημα αφού φοβάμαι ότι οι αναγνώστες δεν έχουν το κουράγιο να διαβάζουν λεπτομέρειες και επαναλαμβανόμενα Δελτία Τύπου-Ανακοινώσεις. Μου το έχουν ζητήσει εξάλλου γιατί γράφω μακροσκελείς ανακοινώσεις ή « εκθέσεις ιδεών » όπως λένε κάποιοι άλλοι συνάδελφοι, οπότε και θα το σεβαστώ.
Υπογραμμίζω όμως τούτο. Συνέχισε έτσι. Έχεις θετική ανταπόκριση και απήχηση στην πλειοψηφία του Μεσολογγίτικου Λαού όπως οι ανώνυμοι Κανονιέρηδες ( μην παρεξηγηθούν οι παίκτες της ΑΕΜ άλλους εννοώ ), οι ιδεαλιστές συμπορευτές της κριτικής του καναπέ κάνοντας χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και προσφάτως και.. « κατοίκων Μεσολογγίου », άλλο αυτό τώρα, που τα έβαλαν με το Λούνα Παρκ και το στολισμό της πόλης.
Είσαι στο σωστό δρόμο και ανησυχώ, μήπως το κεντρικό κράτος δει το αστείρευτο ταλέντο υποκριτικής που διαθέτεις και σε « απαγάγει » για την Αθήνα. Γιατί κακά τα ψέματα παρέχεις εποικοδομητική και χρήσιμη αντιπολιτευτική παρουσία και η απουσία σου θα είναι αισθητή. Δεν το νομίζω όμως, ευτυχώς για σένα και για εμάς, γιατί ο πολιτικός χρόνος των φίλων σου μετράει αντίστροφα όσο και αν ματαιοπονείς για το αντίθετο. Βέβαια η θητεία σας θα μείνει στην ιστορία, διδασκόμενη μάλιστα και στα πανεπιστήμια προπαγάνδας, του πώς αποπροσανατολίζεις την κοινή γνώμη. Είχατε καλό δάσκαλο βέβαια μικροί, πριν κάποιες δεκαετίες και μάθατε τον κλεφτοπόλεμο επαρκώς. Τον αναπτύξατε κιόλας. Εσύ αυτό το τελευταίο, με τη νέα «ηχηρή» παρέμβασή σου περί σκανδάλου και παράνομου Αντιδημάρχου, το αποδεικνύεις περίτρανα για ακόμη μία φορά.
Θέλω όμως να κλείσω απευθυνόμενος σε αυτούς τους λίγους που θα έχουν φτάσει διαβάζοντας ως εδώ, ( δεν τον ενδιαφέρει τον κόσμο φίλε Πάνο αυτό που κάνεις παρά το αποτέλεσμα παραγωγής έργου και μόνο ) ότι η δημοτική αρχή αλλά και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, που μόλις ανέλαβε !!, θα προχωρήσουν μπροστά και θα υλοποιήσουν εις το ακέραιο όλες τους τις δεσμεύσεις, κυρίως όμως θα κινηθούν στο δρόμο της αλήθειας και του δικαίου, υπερασπιζόμενοι αποκλειστικά τα συμφέροντα των πολλών. Και η αλήθεια και το δίκαιο αγαπητέ συνάδελφε είναι, ότι οι Τεχνικές Υπηρεσίες το 2017 και το 2018 θα παράξουν έργο, απτό και μετρήσιμο. Τότε θα κάνουμε μαζί ταμείο αλλά και με τον κόσμο, τον μοναδικό κριτή και εντολοδόχο δικό μου αλλά και της δημοτικής αρχής.
ΥΓ. 1. Αλήθεια για ενημέρωσε τον κόσμο, πόσα άτομα εργάζεσθε ( η υπηρεσία σου ) σε κτίριο διώροφο στο κέντρο της πόλης και δεν συναινείς στην παράδοσή του, κάτι το οποίο έχει ζητηθεί από τη Δημοτική Αρχή για τη στέγαση του Πνευματικού Κέντρου ώστε να μην δαπανούνται αδίκως χρήματα για τη στέγασή του όπως συμβαίνει σήμερα και τα οποία θα μπορούσαν να δοθούν ανταποδοτικά στους δημότες? Τι λέει ο ηθικός κώδικας σε αυτή την περίπτωση μιας και με εγκαλείς για ηθική παρασπονδία?
ΥΓ.2. Σχετικά με την «παρανομία» για να μην νομίζεις ότι αποφεύγω απαντώ, ξερά «κόπρανα» στον τοίχο δεν κολλάνε.
Διαμαντόπουλος Σπύρος
Αντιδήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου»

Π.Παπαδόπουλος:

«Αγαπητέ συνάδελφε κ. Διαμαντόπουλε – Αντιδήμαρχε Τεχνικών Υπηρεσιών, ομολογώ ότι η “απάντησή” σας δεν με εξέπληξε, διότι απλούστατα δεν απαντάτε σε ΤΙΠΟΤΑ, ούτε καν για την “ταμπακιέρα” της σχετικής μας ανακοίνωσης για την απευθείας ανάθεση 47.000 ευρώ στον γιο της Διευθύντριας Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου.

Όλα καλά; Όλα ανθηρά; Δεν πρόκειται να υπεισέλθω στους αήθεις χαρακτηρισμούς του κειμένου σας, το οποίο σαφέστατα προδίδει απώλεια ψυχραιμίας και προσπαθεί εναγωνίως να υπηρετήσει τους δικούς σας ευσεβείς πολιτικούς πόθους.

Να γνωρίζετε όμως ότι τα όρια της πολιτικής χυδαιότητας και της συκοφαντίας δεν απέχουν και πολύ. Και για να τελειώνουμε:

  1. Η αυθαίρετη και παράνομη ανάθεσή σας είναι και καραμπινάτη και προκλητική και ταυτόχρονα δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στο δημοτικό οικοδόμημα. Αν έχεις τα κότσια διέψευσέ το με στοιχεία, ονόματα και διευθύνσεις…
  2. Η συκοφαντία και η παραπληροφόρηση έχει και όρια κύριε – κλέπτων οπώρας – απληροφόρητε (;) Αντιδήμαρχε. Το κτίριο της πρώην ΤΕΔΚ ανήκει σε όλους τους Δήμους της Αιτωλ/νίας και εξυπηρετεί τις δράσεις και τους σκοπούς των. Είναι ΙΔΙΟΚΤΗΤΟ και το κράτος δεν πληρώνει ούτε ένα (1) ευρώ για τη συντήρησή του! Απορώ πώς σας διέφυγε; Αλλά πώς να μην σας διαφύγει; Εδώ εσχάτως δεν γνωρίζετε τι εισηγείστε στο Δημοτικό Συμβούλιο!

Τέλος όσον αφορά το παροιμιώδες «ξερά κόπρανα στον τοίχο δεν κολλάνε» αναφορικά με την ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ σας – σε έργα που, επαναλαμβάνουμε, δεν αφορούν αντιπλημμυρική θωράκιση αλλά οδοποιία – θα πρότεινα ο κύριος Δήμαρχος να σας προβιβάσει σε Αντιδήμαρχο … αποχέτευσης, μιας και έχετε αποκτήσει σχετική λεκτική ειδίκευση επί των κοπράνων…

Σας επιστρέφω λοιπόν τον χαρακτηρισμό λέγοντας ότι η υποκριτική, το ψεύδος και η παρανομία ενίοτε ταυτίζονται…

Πάνος Παπαδόπουλος

ΥΓ. Δεν έχουμε τελειώσει. Θα έχουμε συνέχεια. Αυτό ήταν η αρχή. Μην συνεχίσετε στον ίδιο δρόμο. Ξέρετε, αρκετές φορές η “νομιμοφάνεια” κρύβει πολλές παγίδες. Κάποιοι ενδεχομένως συμβουλάτορές σας θεωρούν ότι κατέχουν το αλάθητο του Πάπα, όπως κι εσείς άλλωστε. Θα βρεθείτε προ εκπλήξεων. Αντιληπτόν;»

Γραφείο Δημάρχου: «Στην επιχειρούμενη δια ανακοινώσεων δημαγωγία, τη λαϊκίστικη προσέγγιση σοβαρών θεμάτων που άπτονται της ασφάλειας των δημοτών και την ατυχή προσπάθεια ακύρωσης άμεσων έργων αποκατάστασης των πληγεισών περιοχών του δήμου μας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα του περασμένου Οκτωβρίου γνωστοποιούνται στους συνδημότες μας τα παρακάτω, τα οποία αφορούν την πρόσφατη ανακοίνωση του κ. Παναγιώτη Παπαδόπουλου, περί «απίστευτης πρόκλησης»:

Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται – όπως ο ίδιος επαναλαμβάνει ψευδώς – για «απευθείας ανάθεση» έργου, αλλά για διαδικασία απολύτως σύμφωνη με το νόμο 4412/2016 (λόγω του οποίου ανεστάλησαν αρκετά – αν όχι όλα – τα δημόσια έργα στην επικράτεια) που ονομάζεται Διαπραγμάτευση των προσφορών (συμφερότερη οικονομική προσφορά).

Ο κ. Παπαδόπουλος αν και γνωρίζει τις διαδικασίες της δημοσιοποίησης των προσκλήσεων, τεχνηέντως δεν αναφέρεται στην ανάρτηση της πρόσκλησης στο Κεντρικό Ηλεκτρονικό Μητρώο Δημοσίων Συμβάσεων (ΚΗΜΔΗΣ). Φαίνεται πως ο τεχνικός του σύμβουλος (προφανώς τοπικός εργολάβος) δεν τον ενημέρωσε για το εργοληπτικό ενδιαφέρον που προέκυψε για το έργο, ακόμη και από περιοχές εκτός Μεσολογγίου όπως η Πάτρα και η Ναυπακτία, σε μια ανοικτή και δημόσια διαδικασία.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «η Κοινωνία μπροστά» σκόπιμα στην ανακοίνωσή του υποκρύπτει ότι τα έργα αποκατάστασης λόγω εκτάκτων αναγκών εκτελούνται άμεσα και όχι αναμένοντας το πότε θα εκδοθούν οι διευκρινιστικές εγκύκλιοι του Ν. 4412/16, κάτι που σημαίνει πρακτικά καθυστερήσεις σε βάρος των χρηματοδοτικών ροών αλλά και της σύντομης αποκατάστασης της ομαλής λειτουργίας του δήμου και της καθημερινότητας των δημοτών.

Τέλος, να θυμίσουμε στον κ. Παπαδόπουλο πως τη διαδικασία εκτέλεσης έργων, την επικύρωσε και ο ίδιος με την ψήφο του στο δημοτικό συμβούλιο (απόφαση 326/2016), οπότε καλό θα ήταν να μην ξεπερνά τον εαυτό του εγκαλώντας τον…

Γραφείο Δημάρχου»

Π.Παπαδόπουλος: «Το γραφείο Δημάρχου και ο κ. Καραπάνος, έρχεται για μια ακόμα φορά να παραπληροφορήσει τους δημότες σχετικά με τα “κατορθώματα” της Δημοτικής Αρχής, με την απευθείας ανάθεση που ανέδειξε η παράταξή μας «Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ». Προφανώς και θορυβήθηκε μετά την έκταση που λαμβάνει ήδη η υπόθεση.

Αφού ο κ. Δήμαρχος αναζητεί τα όρια της “συκοφαντίας”, τον καλούμε να ξεκαθαρίσει τα παρακάτω:

  1. Στο Κεντρικό Ηλεκτρονικό Μητρώο Δημοσίων Συμβάσεων (ΚΗΜΔΗΣ) – που δεν είναι ΔΙΑΥΓΕΙΑ – έχουν κωδικό πρόσβασης ΜΟΝΟ οι υπηρεσιακοί παράγοντες και όχι εργολάβοι. Ναι ή όχι; Επομένως κανένας εργολήπτης, όχι μόνο από την περιοχή του Μεσολογγίου, αλλά και της Πάτρας και της Ναυπακτίας και του Αγρινίου δεν έλαβε γνώση! Εάν έγινε κάτι τέτοιο, γιατί τότε μόνο καλέσατε τους δύο (2) συγκεκριμένους εργολάβους για διαπραγμάτευση; (τα στοιχεία στη διάθεση ΟΛΩΝ).
  2. Ο νόμος 4412/2016 στο άρθρο 32 μιλάει για εξαιρετικές περιπτώσεις που καλείς σε διαπραγμάτευση. Σε κάθε περίπτωση όμως δεν καλείς τον γιο της Διευθύντριας Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, ούτε βέβαια η οδοποιία εντάσσεται στις εξαιρετικές περιπτώσεις με βάση τα πραγματικά περιστατικά που αποτυπώθηκαν από τα αρμόδια υπηρεσιακά κλιμάκια καταγραφής των ζημιών.
  3. Το Δημοτικό Συμβούλιο, με την υπ’ αριθ. 326/2016 απόφασή του, ενέκρινε τον τρόπο και την διαδικασία ανάθεσης εκτέλεσης των έργων (με διαπραγμάτευση λόγω εκτάκτων συνθηκών) και δεν αποφάσισε να κληθούν μόνο δύο (2) εργολάβοι στην εν λόγω διαπραγμάτευση.

Αντί λοιπόν να ξετυλίξετε το κουβάρι, το μπερδέψατε ακόμα περισσότερο και συνεχίζετε να εκτίθεστε ανεπανόρθωτα.

Αυτά για την αποκατάσταση της αλήθειας.

ΥΓ1. Εάν αναζητείτε εργολάβο ως τεχνικό μας σύμβουλο, λάθος πόρτα χτυπήσατε. Ξέρουν αυτοί ποια πόρτα θα χτυπήσουν…

ΥΓ2. Εάν τα όρια της “συκοφαντίας” σας ξεπερνούν, υπάρχει και η νομική οδός. Ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν…

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ
«Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ» »

 

 

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s