Σε ιδιώτη η ανακύκλωση!

Η ανακύκλωση που επέστρεψε στο Μεσολόγγι το περασμένο καλοκαίρι, λίγους μήνες αργότερα είναι έτοιμη να περάσει στα χέρια ιδιώτη, ο οποίος θα χρησιμοποιεί τον εξοπλισμό του δήμου!!

Με απόφαση, ο δήμος για τα παιδιά τους, ετοιμάζεται να πληρώσει τον ιδιώτη και να του παραχωρήσει τα μηχανήματα ώστε να μην σταματήσει η ανακύκλωση.

Συγκεκριμένα στο σκεπτικό της απόφασης γράφουν:

%cf%83%cf%84%ce%b1%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b7%cf%83%ce%b5%ce%b9

«Επειδή η συγκεκριµένη δράση λειτουργεί από τις 4/7/2016 στην πόλη του Μεσολογγίου πειραµατικά, µε σκοπό να επεκταθεί από το 2017 σε όλο τον ∆ήµο Ι.Π Μεσολογγίου, είναι κρίµα λόγω της αντικειµενικής αδυναµίας της υπηρεσίας να σταµατήσει,αφού τα οφέλη της µετά από τους πρώτους µήνες είναι πολύ σηµαντικά για το ∆ήµο και τους ∆ηµότες. Επίσης δε χρειάζεται να αναφέρουµε ότι οποιοσδήποτε σχεδιασµός επέκτασης µε τις υπάρχουσες συνθήκες είναι τουλάχιστον αδύνατος».

Από το περασμένο καλοκαίρι που ήρθε ξανά η ανακύκλωση τι άλλαξε και η υπηρεσία αδυνατεί να ανταπαξέλθει; Φυσικά τίποτα δεν άλλαξε αλλά το σχεδιό τους για ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας υλοποιείται κατά γράμμα. 

Στο σκεπτικό της απόφασης διαβάζουμε τα εξής:

«Κατόπιν και σχετικής εισηγήσεως του Τµήµατος Καθαριότητας, το Τµήµα καθηµερινά µε δυσκολία ανταπεξέρχεται στις υποχρεώσεις του καθώς υπάρχει µεγάλη έλλειψη προσωπικού. Συγκεκριµένα το τµήµα καθαριότητας διαθέτει το ακόλουθο υπαλληλικό προσωπικό:

• Ένας Γεωπόνος ΠΕ9 –Προϊστάµενος Τµήµατος Καθαριότητας

• Ένας Μηχανικός –Υπεύθυνος Γραφείου Κίνησης

• ∆ύο Επιστάτες

• ∆εκαέξι (16) οδηγοί και εικοσιτέσσερις (24) εργάτες καθαριότητας.

Οι υπηρεσίες που καθηµερινά εκτελούνται είναι οι ακόλουθες:

Αποκοµιδή απορριµµάτων σε όλες τι ∆ηµοτικές ενότητες για την οποία χρησιµοποιούνται επτά απορριµµατοφόρα. Για τη λειτουργία τους απαιτούνται επτά οδηγοί και δεκατρείς εργάτες. (Σύνολο 7 οδηγοί – 13 εργάτες)»

Δηλαδή στον δήμο Μεσολογγίου καθημερινά ρίχνονται στην μάχη επτά απορριµµατοφόρα; Καθημερινά σε όλες τις Δημοτικές ενότητες γίνεται αποκομιδή σκουπιδιών;

«Συλλογή µπαζών, χόρτων, κλαδιών και διανοίξεις χανδάκων ενόψει πολιτικής προστασίας µε τα δύο (2) µηχανήµατα έργου. Κάθε µηχάνηµα έργου ακολουθείται από ένα φορτηγό κι έναν εργάτη ο οποίος και βοηθά στη φόρτωση των κλαδιών και των χόρτων. (Σύνολο 2 χειριστές – 2 εργάτες) (Ο ένας χειριστής είναι οδηγός ο οποίος απασχολείται µε παράλληλα καθήκοντα ως χειριστής ΜΕ)»

«Πλύσιµο κάδων και δρόµων για λόγους υγιεινής µε το υπάρχον πλυντήριο κάδων στο οποίο χρησιµοποιείται µε έναν οδηγό και έναν εργάτη καθαριότητας (Σύνολο 1 οδηγός – 1 εργάτης)». Αξίζει να σχολιαστεί; Είδε κανείς καθημερινά το πλυντήριο σε λειτουργία; Ούτε καθημερινά, ούτε μηνιαία. Μόνο στις γιορτές το βλέπουμε…

«Ένας (1) οδηγός για το καλαθοφόρο του ∆ήµου που χρησιµοποιείται από τους ηλεκτρολόγους για την αλλαγή λαµπών καθώς κι απ’ το Τµήµα πρασίνου για κλάδεµα δέντρων». Ο δήμος τα τελευταία χρόνια έχει δώσει χιλιάδες ευρώ με απευθείας ανάθεση για μισθώσεις καλαθοφόρων! Δείτε τις αποφάσεις 1 2 3

Και ας αφήσουμε τις αναθέσεις μίσθωσης. Έχετε δει σε καθημερινή βάση κάποιο καλαθοφόρο να κάνει εργασίες; 

Επιπλέον για τον καθαρισμό των κοιμητηρίων έχει δώσει με απευθείας αναθέσεις χιλιάδες ευρώ. Διαβάστε την απόφαση για τις 11.961,75 € ΕΔΩ & για τις 19.849,99€ ΕΔΩ.

«Το µεγάλο φορτηγό που χρησιµοποιείται επίσης µε έναν οδηγό για µεταφορά υλικού (χώµατα, 3Α, µπαλάστρα κλπ). (Σύνολο 1 οδηγός)

• Τρακτέρ µε καταστροφέα για αποψίλωση όλων των δηµοτικών και επαρχιακών δρόµων για λόγους οδικής ασφάλειας και πυροπροστασίας. Ο χειριστής είναι ένας εργάτης καθαριότητας στον οποίο ο ∆ήµος µε δικά του έξοδα έβγαλε δίπλωµα για το συγκεκριµένο µηχάνηµα και είναι ο µοναδικός που έχει δίπλωµα οδήγησης για το συγκεκριµένο είδος (σύνολο 1 εργάτης καθαριότητας)».

Ο δήμος είχε αναθέσει την µίσθωση καλαθοφόρου γερανού 160HP για τον καθαρισµό ρεµάτων ∆ήµου Ι Π Μεσολογγίου µε προσφερόµενη τιµή 445 € ηµερησίως! Διαβάστε την απόφαση ΕΔΩ.

«Ένας (1) οδηγός για το καλαθοφόρο του ∆ήµου που χρησιµοποιείται από τους ηλεκτρολόγους για την αλλαγή λαµπών καθώς κι απ’ το Τµήµα πρασίνου για κλάδεµα δέντρων

« Ένας (1) οδηγός χρησιµοποιείται για τις µετακινήσεις του ∆ηµάρχου

•Ένας (1) οδηγός χρησιµοποιείται για τα λεωφορεία του ∆ήµου ή κατά περίσταση όπου απαιτείται (υδροφόρα, οδηγός σε όχηµα που µεταφέρει για αυτοψία κλιµάκια της πολεοδοµίας, της πρόνοιας κλπ)»

Με λίγα λόγια. Η τακτική του να βγάζουμε αδύναμο ή ελλιπές το προσωπικό για να αναθέσουμε τις αρμοδιότητες σε ιδιώτη είναι συνηθισμένο και οι αποφάσεις το αποδεικνύουν!

Η βασική επιχειρηματολογία για την ανάθεση σε ιδιώτη είναι η  έλλειψη προσωπικού. Όπως διαβάζετε και βλέπετε καθημερινά, αυτό το συμπέρασμα είναι κατασκευασμένο ώστε να καταλήξουν: Η ανακύκλωση σε ιδιώτη, διαφορετικά θα σταματήσει!

Υ.Γ. Ακόμη ένα μάθημα χρηστής διοίκησης.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s