Ανακοινώσεις, ανακοινώσεις, ανακοίνωσεις για… της Μαρίνα

Στο δημοτικό συμβούλιο της 22 Μαρτίου μόνο η Β.Κώτση εμφανίστηκε από τον συνδυασμό δήμο για τα παιδιά τους!
Υποτίθεται πως σήμερα ο δήμος για τα παιδιά τους θα αποκάλυπτε τα συμφέροντα που λυσσαλέα πολεμούν την πόλη!!

Παίζουν προκλητικό παιχνίδι στην πλάτη της πόλης. Σε όλα τα σοβαρά ζητήματα.

Υποχρέωση όλων να διεκδικήσουμε την ενημέρωση για την ΜΑΡΙΝΑ παρόλο που οι »υπερασπιστες τους καλού της πόλης» προσπαθούν να κερδίσουν χρόνο.

Το συγκεκριμένο θέμα δεν θέλει φαντασία. Θέλει διεκδίκηση ώστε να δημιουργηθεί μία φανταστική μαρίνα!

Οι υπερασπιστές του δήμου για τα παιδιά τους, να υποθέσουμε, δεν έχουν να πουν κάτι πάνω σε αυτό το θέμα.

Η νέα ημερομηνία του Δημοτικού Συμβουλίου για την Μαρίνα:

«Συνεδριάζει την Πέμπτη 31 Μαρτίου και ώρα 18.00 στην αίθουσα της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλ/νίας, το Δημοτικό Συμβούλιο με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης την:

«Συζήτηση – ενημέρωση για θέματα που αφορούν την επένδυση ΜΑΡΙΝΑ Α.Ε. στον Λιμένα Μεσολογγίου (εισηγητής κ.Καραπάνος Νικ. – Δήμαρχος).

Ο Πρόεδρος
Αγαθάγγελος Κότσαλος»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΔΣ

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι – Επικεφαλείς Δημοτικών Παρατάξεων:
Κατσούλης Παναγιώτης, Μουρκούσης Νικόλαος, Τέγας Ιωάννης

Βιώσαμε σήμερα ένα ακόμη γεγονός, μέρος της οργανωμένης προσπάθειας εκφυλισμού του ρόλου του Δημοτικού μας Συμβουλίου, το οποίο δυστυχώς δεν είναι το πρώτο σε αυτό τον 1,5 χρόνο της θητείας του κου Καραπάνου.

Από το Δεκέμβρη αρνείται πεισματικά να συζητηθεί το θέμα «ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ – ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ». Όλο αυτό το χρονικό διάστημα, εντέχνως διακινούνται από το Γραφείο Δημάρχου και μέσω του τύπου, θεωρίες συνομωσίας «περί οργανωμένων συμφερόντων που πλήττουν την ανάπτυξη». Μέχρι και ο ολλανδός Διευθύνων Σύμβουλος και αντιπρόεδρος της Μαρίνα Μεσολογγίου ΑΕ, τέθηκε στην υπηρεσία του δημάρχου για να μας εγκαλέσει (άκουσον – άκουσον), γιατί εμείς οι δημοτικοί σύμβουλοι «είμαστε πλέον τόσο πρόθυμοι να ελέγξουμε την μαρίνα κάτι που ποτέ δεν κάναμε πριν;».

Σήμερα αναγκάστηκαν να ορίσουν συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με αυτό το θέμα και δυστυχώς η δημοτική πλειοψηφία εκτός της Προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, απείχε, φυσικά κατόπιν εντολής του κου Δημάρχου, λόγω των «ανειλημμένων υποχρεώσεών του εκτός δήμου».

Δηλαδή, εκείνος ο οποίος έχει την απόλυτη ευθύνη για ότι συμβαίνει από το Μάιο και μετά στη λεγόμενη Μαρίνα και κόπτεται για την ανάπτυξη της, φυγομαχεί και κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του, διακωμωδώντας τον ίδιο το θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου αυτό να μην ενημερωθεί. Και εμείς που ζητάμε το αυτονόητο δικαίωμα της ενημέρωσης και διαφάνειας, αφού τον εμπιστευθήκαμε επί σχεδόν ένα χρόνο στην εν λευκώ διαχείριση, «θέλουμε να την κλείσουμε». ΕΛΕΟΣ, παραβιάζεται η κοινή λογική. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ.

Καλούμε όλες τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου να αντιληφθούν ότι τα προσωπικά συμφέροντα του κ. Δημάρχου δεν συμπίπτουν με τα συμφέροντα του Δήμου και της κοινωνίας μας. Οφείλουν όλοι οι αιρετοί εκπρόσωποι των συμπολιτών μας, ακόμη κι εκείνοι που εκλέχθηκαν με την παράταξη του δημάρχου, να απαιτήσουν δημόσια και πλατιά ενημέρωση καθώς και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της πλήρους επένδυσης της Μαρίνας, προς όφελος και των εργαζομένων αλλά και της ανάπτυξης της περιοχής μας.

Μεσολόγγι 22 Μαρτίου 2016

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι – Επικεφαλείς Δημοτικών Παρατάξεων:
Κατσούλης Παναγιώτης, Μουρκούσης Νικόλαος, Τέγας Ιωάννης

 

Αγαθάγγελος Κότσαλος

«Διευκρινίσεις του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με την συζήτηση του θέματος της επένδυσης «Μαρίνα Α.Ε.»

Διαθέτοντας πλήρη αντίληψη της βαρύτητας του θεσμικού ρόλου που υπηρετώ εδώ και 1,5 χρόνο θεωρώ απαραίτητες τις κατωτέρω διευκρινήσεις μετά και την νέα ανακοίνωση των τριών δημοτικών συμβούλων κ.κ. Π. Κατσούλη, Ν. Μουρκούση και Ι. Τέγα, προς αποκατάσταση της αλήθειας και της πραγματικής διάστασης των γεγονότων, σχετικά με τη συζήτηση του θέματος για την επένδυση «Μαρίνα Α.Ε.» .

Την 10η Μαρτίου 2016, μου παραδόθηκε έγγραφο από τον κ. Π. Κατσούλη για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, με θέμα «Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΜΑΡΙΝΑΣ Α.Ε. & Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ». Κατόπιν επικοινωνίας που είχα με τον ίδιο και αμοιβαίας συνεννόησης, του εξέφρασα την προσωπική μου δέσμευση, ότι το θέμα θα έλθει προς συζήτηση στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. Το έγγραφο δε που μου παρέδωσε, συνοδευόταν από την αναφορά ονομάτων 12 Δημοτικών Συμβούλων, ωστόσο οι υπογραφές που έφερε ήταν 10. Αυτό, ήταν ενάντια στον κανονισμό ο οποίος ορίζει στους 11 τον κατώτατο αριθμό αιτούντων Δημοτικών συμβούλων για σύγκλιση συνεδρίασης εντός 6 ημερών (1/3 του Σώματος).

Την 17η Μαρτίου, μου εστάλη από τον κ. Κατσούλη μέσω του προσωπικού του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου νέα αίτηση όπου με ιδιαίτερη έκπληξη ανέγνωσα ότι ο ίδιος και οι φερόμενοι ως υπογράφοντες «ευελπιστούσαν αυτή τη φορά να εκτελέσω ορθά τα καθήκοντα» μου.

Καλή πίστη στον κ. Κατσούλη περί πληρότητας του αριθμού των υπογραφών (αναμένω ακόμη τις πρωτότυπες υπογραφές του εγγράφου), συγκάλεσα συνεδρίαση για την Τρίτη 22 Μαρτίου 2016. Ωστόσο, μετά από ενημέρωση και προσκόμιση εκ μέρους του Δημάρχου Ι.Π. Μεσολογγίου Ν. Καραπάνου των καταγεγραμμένων υποχρεώσεών του οι οποίες αφορούσαν τακτικές και έκτακτες συσκέψεις φορέων όπως η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, η Π.Ε.Δ. Δυτικής Ελλάδας, η «Αιτωλική Αναπτυξιακή Α.Ε. ΟΤΑ» και «Ελληνικές Αλυκές Α.Ε.», επανήλθα με νέο έγγραφό μου προς το Σώμα (18-3-2016), μεταφέροντας το αίτημα του ιδίου για αναβολή και μετάθεση της συνεδρίασης για την Τρίτη 29-3-2016, λόγω των ανωτέρω υποχρεώσεων στις οποίες ήταν επιβεβλημένη η παρουσία του. Στο έγγραφό μου απάντησαν θετικά στην αναβολή της συνεδρίασης οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Κ. Αντωνίου και Π. Παπαδόπουλος.

Όπως διαπιστώνεται από τα παραπάνω , δεν με «ανάγκασε» απολύτως κανείς να ορίσω συνεδρίαση, όπως διάβασα σε νέα ανακοίνωση που διένειμαν στον τύπο οι ανωτέρω Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Π. Κατσούλης, Ν. Μουρκούσης και Ι. Τέγας. Απλά εφάρμοσα τον Κανονισμό Λειτουργίας του Δ.Σ., κάτι που δε μπορούσα να κάνω σύμφωνα με το πρώτο έγγραφο, διότι δεν πληρούνταν οι σχετικές προϋποθέσεις που προαναφέρθηκαν.

Αντιθέτως, θεωρώ ότι οι εγκαλούντες είναι εγκαλούμενοι, διότι προσπάθησαν αφενός να παραπλανήσουν το Προεδρείο, αφετέρου καταφέρθηκαν εναντίων μου με σχολιασμούς οι οποίοι δεν τιμούν το θεσμικό ρόλο τους αλλά και την ίδια την συμμετοχή τους στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου.

Από τη θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, δηλώνω ότι θα συνεχίσω να προασπίζω τη δημοκρατική λειτουργία του θεσμού, υπερασπίζοντας παράλληλα τα συμφέροντα του Δήμου και των συνδημοτών μας.

Αναφορικά με το θέμα της επένδυσης «Μαρίνα Α.Ε.» θα ήθελα τέλος να ενημερώσω ότι θα συζητηθεί την ερχόμενη Πέμπτη 31 Μαρτίου κατόπιν εισηγήσεως του κ. Δημάρχου όπως επίσης ορίζει ο Κανονισμός.

Ο πρόεδρος
Αγαθάγγελος Κότσαλος»

 

Παναγιώτης Κατσούλης

«Αγαπητοί αναγνώστες

Όσοι από εσάς έχετε ακόμη το κουράγιο να μας παρακολουθείτε και δεν γελάτε με όσα γραπτώς και δημοσίως αναφέρουν ορισμένοι αιρετοί εκπρόσωποι σας στο Δήμο Μεσολογγίου, σήμερα θα σας απασχολήσω μ’ ένα σύντομο μάθημα απλής αριθμητικής. Από αυτά που διδασκόμαστε στις πρώτες τάξεις του Δημοτικού Σχολείου.

Ο «Διαθέτοντας πλήρη αντίληψη της βαρύτητας του θεσμικού ρόλου που υπηρετεί εδώ και 1,5 χρόνο» κος Κότσαλος, προφανώς απουσίαζε από αυτό το μάθημα, διότι διαφορετικά δεν εξηγούνται τα γραφόμενα του, σύμφωνα με τα οποία «οι υπογράφοντες δημοτικοί σύμβουλοι ήταν 10 και όχι 12 που ορίζει ο κανονισμός» και ως εκ τούτου ορθώς δεν συγκάλεσε ΔΣ αφού «δεν πληρούνταν οι σχετικές προϋποθέσεις που προαναφέρθηκαν». Μιλάμε για το ΔΣ που από το Δεκέμβρη φθάσαμε στον Απρίλη, «προς τιμήν» του κου Κότσαλου.

Ας μετρήσουμε λοιπόν όλοι μαζί τις υπογραφές:

4 Δημ. Σύμβουλοι της παράταξης του κου Μουρκούση

2 Δημ. Σύμβουλοι της παράταξης του κου Τέγα

2 Δημ. Σύμβουλοι της παράταξης εμού

1 Δημ. Σύμβουλος της παράταξης του κου Αντωνίου, ο ίδιος.

1 Ανεξάρτητος Δημ. Σύμβουλος, ο κος Αντύπας (με fax στάλθηκε η υπογρ.)

2 Δημ. Σύμβουλοι της παράταξης του κου Παπαδόπουλου

12

(η απουσιάζουσα και ανακαλυφθείσα από τον κο Κότσαλο υπογραφή, είναι εκείνου του Δημοτικού συμβούλου που δεν ήταν παρών στη διάρκεια της συλλογής τους και παρ’ όλο είχα τη διαβεβαίωση του επικεφαλής ότι δεν θα είχε αντίρρηση σε σύγκλιση ΔΣ, δεν την έβαλα. Αν ορίσει γραφολόγο θα το επιβεβαιώσει!)

Σύμφωνα λοιπόν με το παραπάνω άθροισμα, το οποίο δεν αμφισβητείται μαθηματικά, ακόμη και δίχως την υπογραφή του «απόντος» οι υπογραφές ήταν 11 και «πληρούνταν οι σχετικές προϋποθέσεις».

Δυστυχώς ο κος Κότσαλος «συνελήφθεί» μια ακόμη φορά να παραβιάζει τον κανονισμό ( όπως και στον ετήσιο απολογισμό το Σεπτέμβρη). Αναδεικνύεται δυστυχώς ως παραταξιακός πρόεδρος, κατώτερος των περιστάσεων και δίχως να εκτιμά αρκετούς από εκείνους που έδειξαν εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του πριν από 1,5 χρόνο. Αν είχε τη στοιχειώδη ευθιξία θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί. Έτσι και αλλιώς, «άλλος» ασκεί επί της ουσίας χρέη Προέδρου.

Αφήστε που εκφράζει και «προσωπικές απόψεις», όπως μας είπε στο Δημοτικό Συμβούλιο που δεν έγινε λόγω απαρτίας, προφανώς εντός των ορίων του θεσμικού ρόλου που «σέβεται»… Ενώ εντελώς τυχαία άλλαξε και το θέμα της νέας συνεδρίασης, ίσως λόγω συντακτικού λάθους. Μετεξεταστέος και σ’ αυτό το μάθημα…

Κατσούλης Παναγιώτης

Μαθηματικός – Δημοτικός Σύμβουλος»

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και επικεφαλείς παρατάξεων

Παν. Κατσούλης – Νικ. Μουρκούσης – Ιωαν. Τέγας

«Λάβαμε την πρόσκληση που μας αποστείλατε για την πραγματοποίηση της τακτικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ι.Π. Μεσολογγίου την Πέμπτη 31/3/16, με θέμα «Συζήτηση-ενημέρωση για θέματα που αφορούν την επένδυση ΜΑΡΙΝΑ Α.Ε. στον λιμένα Μεσολογγίου».

Θέλουμε με την παρούσα να επισημάνουμε ότι στην πρόσκληση αυτή έχει αλλάξει το θέμα της συνεδρίασης, που στην προηγούμενη πρόσκλησή σας ήταν «Η λειτουργία της Μαρίνας Α.Ε. και η προστασία των συμφερόντων του Δήμου». Επιπλέον, στη νέα πρόσκληση δεν περιλαμβάνεται η δυνατότητα λήψης απόφασης, αν και αυτό είναι θεμιτό και μάλλον αναγκαίο. Παρακαλούμε για την διόρθωση-ορθή επανάληψη του κειμένου της πρόσκλησης.

Επίσης, λόγω της δημόσιας παρέμβασης του Διευθύνοντος Συμβούλου της «Μαρίνα Α.Ε.» κ. Jo Mennen και μάλιστα με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για δημοτικούς συμβούλους, θεωρούμε επιβεβλημένο να τον καλέσετε στην συνεδρίαση, προκειμένου να αποσαφηνίσει τις προθέσεις του. Εννοείται ότι θα πρέπει να του δοθεί ο λόγος, όπως και σε όποιον άλλο θεωρείτε ότι μπορεί να συνεισφέρει στην συζήτηση, μετά την τοποθέτηση του Δημάρχου και των επικεφαλείς των παρατάξεων.

Με τιμή

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και επικεφαλείς παρατάξεων

Παν. Κατσούλης – Νικ. Μουρκούσης – Ιωαν. Τέγας»

 

Αχ καημένο Μεσολόγγι το είπαμε;

Σχολιάστε