Το πρόβλημα έχει όνομα: Έλλειψη συνεργασίας

Ο δήμος Μεσολογγίου σε λίγους μήνες θα έχει μετακομίσει στο νέο του δημαρχείο, γεγονός που αποτελεί μία πολύ θετική εξέλιξη. Όλες οι υπηρεσίες θα βρίσκονται σε μία κοινή στέγη έναντι τριών.
Ωστόσο αυτή η καλή κίνηση, που είχε ανάγκη ο δήμος μας, δείχνει να γίνεται μέσα σε ένα περιβάλλον έντασης.

Οι εργαζόμενοι παραθέτουν ερωτήματα προς τον δήμαρχο αλλά δεν παίρνουν απάντηση. Οι εργαζόμενοι νιώθουν πως απαξιώνεται το σωματείο που τους εκπροσωπεί αντί να συνεργαστεί μαζί του.
Έτσι είναι ξεκάθαρο πως υπάρχει αναβρασμός στα εσωτερικά του δήμου.
Αυτό που πρέπει να γίνει κατανοητό και από τις δύο πλευρές είναι πως ο δήμος για να λειτουργήσει σωστά πρέπει να δημιουργήσει κλίμα συνεργασίας και εμπιστοσύνης ώστε ΟΛΟΙ να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους, για το καλό του δήμου.
Μεγάλο πρόβλημα αποτελεί η έλλειψη εμπιστοσύνης και σεβασμού των πολιτών προς την πόλη. Πολλές φορές,πολίτες, θέλοντας να εκδικηθούν διοικητικά πρόσωπα εκτονώνονται στην πόλη. Ο διαχωρισμός λοιπόν σε στρατόπεδα και το αρνητικό κλίμα που βγαίνει προς τα έξω μόνο κακές συνέπειες μπορεί να έχει για τον δήμο μας. Εφόσον δημοτική αρχή και εργαζόμενοι δεν είναι ενωμένοι πως θα εμπνεύσουν τους δημότεςνα βάλουν πλάτη και να βοηθήσουν την πόλη να κάνει βήματα προόδου; Σίγουρα όχι με κόντρες και διαμάχες.
Το νέο δημαρχείο πρέπει να αποτελέσει και μία νέα αρχή για συνεργασία και εμπιστοσύνη μεταξύ δημοτικής αρχής και εργαζόμενων!
Τέλος, η δημοτική αρχή πρέπει να δώσει τέλος στην αλαζονική της συμπεριφορά, να σταματήσει να βλέπει παντού εχθρούς, να μην προσπαθεί να απαξιώσει όσους εκφράζουν διαφορετική γνώμη και να στηρίξει την συνεργασία.
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s