Οι Κανονιέρηδες της σάπιας κοινωνίας σας!

Οι πραγματικές μάσκες που όπως φαίνεται δεν είναι αυτές των ανώνυμων πέφτουν καθημερινά και δεν μας προκαλεί καμία έκπληξη.

Ο τοπικός άρχοντας βρίσκεται σε κατάσταση πανικού και αυτό φαίνεται από τις καθημερινές δημόσιες επιθέσεις του προς τους πολίτες. Εκτός από τις επιθέσεις με χαρακτηρισμούς προς αυτούς που κρίνουν δημόσια, ο άρχοντας περνά και σε ονοματολογία-φημολογία, φωτογραφίζοντας συγκεκριμένους ενεργούς πολίτες ως τους Κανονιέρηδες. Στηρίζουμε τους ενεργούς πολίτες και τους καλούμε να εκφράζονται δημόσια με εποικοδομητική κριτική και στοιχεία. Ο έλεγχος των εκπροσώπων δεν γίνεται μόνο μία φορά στην κάλπη. Γίνεται κάθε μέρα!

Η δημοτική αρχή φοβάται την κριτική και θέλει να την φιμώσει με κάθε τρόπο. Δεν εκτιμάει-επιβραβεύει την ενεργή συμμετοχή στα κοινά αλλά προσπαθεί να αποθαρρύνει ή να απαξιώσει όλους αυτούς που μιλάνε ανοιχτά και τους χαλάνε το παιχνίδι.

Οι δημόσιες επιθέσεις δεν είναι τυχαίες. Είναι το πρώτο βήμα της προσπάθειας για φίμωση και μάλιστα όσο μεγαλώνει ο αριθμός των ατόμων που κρίνουν, τόσο πιο δραστικές μεθόδους θα εφαρμόσουν για να κερδίσουν την σιωπή της κοινωνίας. Βλέπετε η σιωπή γι’ αυτούς σημαίνει κέρδος και το κέρδος είναι ο τρόπος ζωής τους.

Το λογότυπο των 12.000 ευρώ και άλλες απ’ ευθείας αναθέσεις που βγήκαν στο φως συζητήθηκαν πολύ στην πόλη και δημιούργησαν πονοκέφαλο στους άρχοντες. Αυτό είναι πολύ κακό για την καλή τους εικόνα και γι’αυτό πρέπει να πολεμήσουν το μέσο που τα διαδίδει.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ. Το κίνημα που έχει δημιουργηθεί με πολίτες που εκφράζουν δημόσια την γνώμη τους αποτελεί πλέον αλυσιδωτή αντίδραση της κακοδιαχείρισης σας!

Το Κανόνι ως μέσο φιλοξενίας απόψεων και ενημέρωσης με στοιχεία τον κόσμο για θέματα που δεν γράφονται από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, έχει πετύχει έναν από τους βασικούς του στόχους. Αποδεικνύει πόσο αναγκαίος είναι ο έλεγχος των αντιπροσώπων της πόλης και η συμμετοχή των πολιτών στα κοινά.

Η επιθετική σας συμπεριφορά απέναντι σε κάτι καθαρό, η ενόχλησή σας και η καταδίωξή του αποτελεί την απόλυτη επιβεβαίωση. Η προσπάθεια να συνδέσετε το μέσο με συγκεκριμένα πρόσωπα της πόλης δεικνύει την παντελή έλλειψη κατανόησης του σκοπού του μέσου, που δεν είναι άλλος από την προάσπιση των συμφερόντων της πόλης.

Τέλος, Ναι! Στην κοινωνία της σιωπής, των σκυμμένων κεφαλιών, των συμβιβασμών, της κανονικότητας, της αδικίας, των φόβων, της διαφθοράς, των ψεύτικων σχέσεων… Εμείς είμαστε εδώ να διεκδικήσουμε την κοινωνία που εσείς αποκαλείται ουτοπία!

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s