Το λιθαράκι σου για ένα καλύτερο αύριο…είναι η ψήφο σου!

Εικόνα Μπήκαμε στην τελευταία εβδομάδα των εκλογών και σε λιγότερο από εφτά ημέρες θα ασκήσουμε το εκλογικό μας δικαίωμα. Είναι ευθύνη όλων μας να ψηφίσουμε και να πάρουμε μέρος σε αυτή την διαδικασία. Είναι ευθύνη όλων μας να αποφασίσουμε ποιος θα είναι ο επόμενος δήμαρχος και από ποια μέλη θα αποτελείται η νέα δημοτική αρχή.

Όπως ευθύνη όλων μας είναι να πάρουμε μέρος στην εκλογική διαδικασία, είναι και ευθύνη όλων μας να μάθουμε τις θέσεις τον υποψηφίων και να κρίνουμε ποιος είναι ο κατάλληλος για να αναλάβει την διοίκηση του δήμου. Οι εκλογές γίνονται κάθε τέσσερα χρόνια και πια κάθε πέντε χρόνια, οπότε όλοι μπορούμε να βρούμε λίγο χρόνο και να ψάξουμε το θέμα. Ειδικά στην σημερινή εποχή και λόγω του ιντερνέτ και της ενημέρωσης είναι πιο εύκολο από ποτέ να βρεις πολλές πληροφορίες για κάθε συνδυασμό και δημοτικό σύμβουλο.

 

Είναι ευθύνη όλων μας να αφιερώσουμε λίγο χρόνο για να πάρουμε αυτή την σημαντική απόφαση και καθοριστική για τον τόπο μας. Για μένα δεν υπάρχει λάθος ή σωστή επιλογή από την στιγμή που έχεις ενημερωθεί για τις θέσεις του κάθε συνδυασμού.

Λάθος θεωρώ μόνο αυτόν που θα πάει να ψηφίσει χωρίς να έχει ενημερωθεί και θα πάει μόνο και μόνο για να βγάλει μια υποχρέωση. Γιατί κύριοι θα πρέπει να καταλάβετε ότι στις εκλογές όντως πρέπει να βγάλετε μια υποχρέωση. Την υποχρέωση που έχετε σαν δημότες του τόπου μας να κάνετε την καλύτερη επιλογή έτσι ώστε να πάει ο τόπος μας ένα βήμα μπροστά και να βρουν τα παιδιά μας και εμείς οι ίδιοι ένα καλύτερο Μεσολόγγι ένα καλύτερο αύριο.

Λίγοι έχουν καταλάβει την σοβαρότητα της ψήφου και λίγοι είναι αυτοί που θα ψηφίσουν με γνώμονα το καλό του τόπου. Πολλοί προσπαθούν να υποβαθμίσουν την διαδικασία με σκοπό να σας αποσπάσουν μια υποβαθμισμένη ψήφο γιατί είναι ο μόνος τρόπος να ψηφίσετε τους συγκεκριμένους.

Πόσοι υποψήφιοι σας είπαν να τους ψηφίσετε για πολιτικούς λόγους;

Πόσοι υποψήφιοι σας έδειξαν ένα χαρτί και σε είπαν ψηφίστε γι αυτούς τους λόγους;

Πόσοι υποψήφιοι προσπάθησαν να σας πείσουν για το όραμα που έχουν για το τόπο μας;

Κατεβαίνουν υποψήφιοι και δεν έχουν μια θέση, μια τεκμηριωμένη άποψη για τα προβλήματα του τόπου μας και για τις λύσεις που μπορούν να δώσουν. Κύριοι αν εμείς ψηφίζαμε σωστά, αν εμείς ζητάγαμε επιχειρήματα και οράματα για το τόπο μας δεν υπήρχαν 700 δημοτικοί σύμβουλοι. Δεν φταίνε αυτοί που κατεβαίνουν, φταίμε εμείς που δεν έχουμε απαιτήσεις.

Οι περισσότεροι μπαίνουν για να κάνουν την δουλειά τους ενώ θα έπρεπε να μπαίνουν για να κάνουν την δουλειά μας. Κατεβαίνουν φίλοι μας και αν τους ρωτήσεις να σου πουν δύο πράγματα δεν απαντάνε και θεωρούν ότι τους κάνεις πόλεμο. Σου δημιουργούν το συναίσθημα αυτό έτσι ώστε να μην ρωτάς, να μην αμφισβητείς έτσι ώστε να μην εκτίθενται.

Κύριοι όλοι κοροϊδεύετε για τους 700 υποψηφίους που κατεβαίνουν αλλά δεν καταλαβαίνετε ότι δεν φταίνε αυτοί αλλά εμείς οι ίδιοι. Αυτοί βρίσκουν χώρο και μπαίνουν, χώρο που τους δίνουνε εμείς οι ίδιοι. Δεν είναι χαζοί να μπουν σε νερά που δεν ξέρουν να κολυμπήσουν αλλά μπαίνουν σε νερά που ξέρουν ότι μπορούν να τιθασέψουν. Αυτά τα νερά τα δημιουργούμε εμείς και είναι οι απαιτήσεις που έχουμε. Αν οι απαιτήσεις είναι μηδαμινές τότε θα γίνει αυτό που γίνεται τώρα και θα διεκδικεί την ψήφο μας ο καθένας. Αν οι απαιτήσεις μας είναι χαμηλές τότε και το μέλλον αυτού του τόπου είναι μαύρο.

Γι αυτό σας ζητάω το εξής. Αφού δεν μπορείτε να ασχοληθείτε με τα κοινά καθώς δεν γίνεται όλοι να ασχολούνται κάντε το αυτονόητο και το πιο απλό. Ανεβάστε τις απαιτήσεις σας. Βγείτε από την δύσκολη θέση να μην ψηφίζετε τους φίλους σας με μια απλή ψήφο στις 18 του Μάη. Ψηφίστε για πρώτη φορά στην ζωή σας τους ικανούς, ψηφίστε αυτούς που πιστεύετε ότι μπορούν να προσφέρουν στο δήμο και θα δείτε ότι την επόμενη φορά θα ψάχνουμε να βρούμε υποψηφίους καθώς θα καταλάβουν ότι η πολιτική δεν είναι για το καθένα. Εσείς ορίζετε το μέλλον του τόπου μας ,με την επιλογή σας…

Το είχε γράψει το κανόνι και το επαναλάβω καθώς είναι η μεγαλύτερη κουβέντα που έχω ακούσει. Στο παραβάν θα είστε εσείς και το μέλλον αυτού του τόπου. Ο μόνος που μπορεί να σας κατηγορήσει γιατί δεν τον ψηφίσατε, ο μόνος που σας βλέπει εκείνη την ώρα δεν είναι κάποιος υποψήφιος αλλά είναι η συνείδηση σας. Μόνο αυτή σας βλέπει και μόνο αυτή μπορεί να σας κρίνει για το υπόλοιπο της ζωής σας.

Αν πιστεύετε ότι είμαι υπερβολικός δείτε πως φτάσαμε ως εδώ. Λαός που ξεχνάει την ιστορία του είναι καταδικασμένος να την ξαναζήσει. Κάντε στις 18 του Μάη την πιο επαναστατική κίνηση που έχετε κάνει ποτέ στην ζωή σας. Ψηφίστε τον ικανό και θα δείτε ότι η ζωή θα σας δικαιώσει. Βάλτε και εσείς το λιθαράκι στην αλλαγή νοοτροπίας αυτού του τόπου και θα έχετε όλο το χρόνο μετά να από λαμβάνεται τα προνόμια της σωστής επιλογή σας και την περηφάνια που θα σας χαρίσει αυτή η κίνηση.

 

Σπύρος Παναγιωτόπουλος

Advertisements

One thought on “Το λιθαράκι σου για ένα καλύτερο αύριο…είναι η ψήφο σου!

 1. Από την Χρυσή Αυγή το περιμέναμε , από αλλού μας ήρθε.

  Υπόψη ότι σήμερα εκδικαζόταν η υπόθεση Μπαρμπαρούση και αναμένονταν ένταση…

  Ο κος Παντελής Σκαρμούτσος, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμός του Πάνου Παπαδόπουλου πολιτευτή του ΣΥΡΙΖΑ, επιτέθηκε οικογενειακός, υβριστικά και χειρονομώντας, στον πρόεδρο του Ν.Ομίλου Μεσολογγίου Γιάννη Κανή εντός του δικαστικού μεγάρου, μετά από ακροαματική διαδικασία .

  Ο κος Γιάννης Κανής ήταν ουσιώδης μάρτυρας σε υπόθεση που αφορά την διένεξη της οικογένειας Σκαρμούτσου με τους αδερφούς Μπασαγιάννη. Η οικογένεια Σκαρμούτσου , αν καταλάβαμε καλά την υπόθεση, αθέτησε τους όρους της συμφωνίας ως ενοικιαστής με τους ιδιοκτήτες , οι οποίοι είναι σε διαδικασία εξώσεως.

  Κατατέθηκε μήνυση και η οικογένεια Σκαρμούτσου αναζητείται για την αυτόφωρη διαδικασία !

  Υ.Γ Φανταστείτε να μας κυβερνήσουν κιόλας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s