Ας γίνουμε η αλλαγή που θέλουμε να δούμε!

as-ginoumeΟ Μαχάτμα Γκάντι είχε πει:« Ας γίνουμε η αλλαγή που θέλουμε να δούμε» και είναι αυτή η φράση που σε μεγάλο βαθμό με έκανε να αλλάξω τρόπο σκέψης και να βάλω σε πλήρη λειτουργιά την ανάπλαση της προσωπικότητάς μου,

Το πρώτο πράγμα που είχα παραμελήσει και  έκανα στροφή  180 μοίρες είναι  αυτό της ενασχόλησης μου με τα κοινά . Όχι βέβαια πως ήμουν άτομο του καναπέ αλλά δεν ήταν και καθημερινό μέλημά μου. Με αφορμή και το μπλογκ ,εδώ και μία εβδομάδα η ενασχόληση μου είναι καθημερινή.

Όταν είσαι ένα άτομο που ενδιαφέρεται για τον τόπο του αλλά πέρα από κάποιες συζητήσεις που έρχονται στην επιφάνεια όταν σημαντικά ζητήματα είναι στην επικαιρότητα και δεν είσαι ένας που έχεις στην κορυφή της καθημερινότητας σου τα κοινά δρώμενα τότε είσαι σε λάθος δρόμο και καταλήγεις να είσαι ακόμη ένας του τύπου «όλα είναι μαύρα χάλια και δεν κάνω τίποτα να το αλλάξω».

Σίγουρα ένας τέτοιος τύπος απέχει πολύ από αυτόν που τον ενδιαφέρει μονάχα ο καφές του αλλά έχετε πάνω κάτω το ίδιο αποτέλεσμα. Κανείς από τους δυο σας δεν θα καταφέρει να δώσει ένα διαφορετικό χρώμα στην μαυρίλα που μας κυριεύει. Μπορεί ο ένας να έχει μεγαλύτερη θέληση αλλά το δυναμικό βήμα είναι αυτό που κάνει την διαφορά.

Η σιωπή είναι συνοχή και αυτό το γνωρίζουμε όλοι. Σιωπή είναι όταν βλέπεις τα πάντα γύρω σου να καταστρέφονται και εσύ να μην έχεις το θάρρος να πάρεις την ζωή στα χέρια σου και να ανατρέψεις το διεφθαρμένο σύστημα που σου προσφέρει μιζέρια, θλίψη, οργή και φαγωμάρα με τους συνανθρώπους σου! Σιωπή είναι όταν γνωρίζεις τον διεφθαρμένο και τον υποστηρίζεις επειδή η χαμηλή εκτίμηση στον εαυτό σου ,έχει δώσει το ρόλο νταβατζή στον διεφθαρμένο να σε κυριεύει και σε κάνει να νομίζεις πως τον έχεις ανάγκη. Δεν έχεις ανάγκη κανέναν  αρκεί να ανατρέψεις αρχικά τον κακό σου εαυτό και στη συνέχεια με αυτοπεποίθηση να χτυπήσεις το κατεστημένο.

Οι οικονομικοί καιροί που βαδίζουμε  μας έχουν αλλάξει σαν ανθρώπους. Άλλους προς το καλό και άλλους προς το κακό. Άλλοι προσπαθούν να αλλάξουν τα λάθη των προηγούμενων γενιών ,να φτιάξουν ένα μέλλον πιο ευχάριστο και άλλοι προσπαθούν να χωθούν ακόμη πιο βαθιά στο σάπιο κατεστημένο που μας παρέδωσαν με την ελπίδα πως θα καταφέρουν να σώσουν την πάρτι τους. Είναι αυτοί που κοιτούν πως θα ρουφιανέψουν τον συνάνθρωπό  τους  για το προσωπικό  όφελος .

Όσο γινόμαστε μέρος του συστήματος δεν θα καταφέρουμε ποτέ να το ανατρέψουμε. Ο σκοπός δημιουργίας του μπλογκ είναι να ανατρέψουμε το κατεστημένο που κυριαρχεί. Η λύση να σπάσουμε το κατεστημένο είναι  να το κοιτάξουμε στα μάτια! Μέσα από αυτό το μπλογκ θέλουμε να δραστηριοποιήσουμε τον κόσμο που κοιμάται, να διώξουμε τον φόβο που το κατεστημένο εκτρέφει και όλοι μαζί να αλλάξουμε το μέλλον μας.

Όλα αυτά μπορούν να θεωρούνται γραφικά, ουτοπικά ή όπως αλλιώς μπορεί κάποιος να τα θεωρήσει αλλά πιστεύω πως αντικατοπτρίζουν τις ρομαντικές διαθέσεις μας. Σκεφτόμαστε ρομαντικά και πράττουμε επαναστατικά για να καταστρέψουμε το κατεστημένο, για να έχουμε στα χέρια μας το μέλλον μας  και να μην το καθορίζουν οι «ηγέτες» των διεφθαρμένων.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s